کاوش در محدوده سد البرز شهريور به پايان مي‌رسد

سرپرست کاوش محدوده سد البرز در گفت و گو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: در گورستان تهلوج گورهاي مربوط به اواخر دوره ساساني يافت شده است.

مهدي عابديني عراقي گفت: تدفين مردگان اين گورستان، همراه با اشياء فلزي و سفالي بر روي تدفين يا گور همراه است.

وي در ادامه تاکيد کرد: البته در محدوده جنوبي گورستان تهلوج يک محوطه مسکوني نيز يافت شده که مربوط به اواخر دوره ساساني است.

سرپرست کاوش محدوده سد البرز با اشاره به اين که در حال حاضر ادامه کاوش‌هاي سال 83 در گورستان عصر آهن لفورک در حال انجام است اضافه کرد: نوع تدفين در اين گورستان جنيني است يعني مردگان به صورت خوابيده به پهلوي چپ و راست دفن شده اند.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: براساس شواهد موجود، اشياي همراه با مردگان گورستان لفورک، داراي نقش شتر دو کوهانه هستند که متعلق به اين منطقه نيستند.

به گفته اين باستان شناس: شتر دوکوهانه عمدتا\" مربوط به آسياي ميانه بوده است و اين در حالي است که در دشت گرگان و مازندران اين شتر يافت نشده است.

وي با اشاره به اين که به نظر مي‌رسد اين اقوام به اين منطقه مهاجرت کرده باشند اظهار داشت: همچنين به نظر مي‌رسد آنها از بازماندگان مهاجران يک نسل قبلي باشند که در عصر آهن (اواخر هزاره اول) دراين منطقه ساکن شده اند.

اين باستان شناس در پايان تصريح کرد: امسال اعتباري بالغ بر 45 ميليون تومان براي کاوش، پژوهش و حفاظت محوطه محدوده سد البرز اختصاص يافته است.

عابديني با اشاره به اين که بررسي اين منطقه در زمستان سال 83 و بهار 84 آغاز شده است اظهار داشت: تاکنون شش گمانه در اين محوطه زده شده است.

وي در پايان تاکيد کرد: در اين منطقه چهار محوطه اسلامي، يک محوطه اسلامي، يک محوطه متعلق به عصر آهن دو، و يک محوطه عصر آهن متعلق به عصر آهن سه شناسايي شده است ./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387061311